Call: 0117 947 6222

Vicarage Lane, Shrivenham, Oxfordshire

  • SHRIVENHAM-IMG_0028
  • SHRIVENHAM-IMG_0056
  • SHRIVENHAM-IMG_0059
  • SHRIVENHAM-IMG_0070
  • SHRIVENHAM-IMG_0072
  • SHRIVENHAM-IMG_0082
  • SHRIVENHAM-IMG_0090-7
  • SHRIVENHAM-IMG_20180712_122359
  • SHRIVENHAM-IMG_20181005_123004-002

Key Facts

Client: Private Client
Value: £731k
Sector: Residential with Care Facilities
Architect: Lyon & Co. in Cardiff
Programme: 9 months
Contract: JCT ICD 2011
Scope of Work:
The sole purpose of this project was to provide suitable “light and friendly” accommodation to meet a young lady’s medical needs, to facilitate wheelchair use throughout the ground floor area, and additional accommodation suitable for two carers providing 24-hour care, including CCTV, and other monitoring equipment.

The existing property was extensively altered and refurbished with a greatly enlarged contemporary kitchen with level threshold to allow easy wheelchair access to the garden. The roof design was reconfigured to provide a large parents bedroom with Ensuite bathroom and dressing room, and to also include the new plant room.

The works made provision for:

  • Accessible bedroom with easy and level access to the garden
  • Ensuite bathroom adjacent to the bedroom with accessible bath and shower, assisted access via a hoist connecting to the bedroom
  • Therapy room equipped with electrically operated hoist connecting to other rooms
  • Separate independent access for carers including a duty room, and a bedroom with ensuite bathroom for carer on night duty

The surface treatment to the front turning area was laid in resin bound aggregate to allow easy movement of a wheelchair, with a large carport/canopy providing protection from weather when getting in and out of the car.

Accreditations

BM Trada logo white 2022smas logoconstructionline white GOLD2022 logoacclaim logo white 2022chas logo white 2022considerate logocittb logo white 2022

Go To Top